2010. március 16., kedd

Tutti-frutti torta


Ünnep.. torta...és előkerült a családi kedvenc. Gyümölcsös, nem túl émelygős, szeretjük.Egy régi nők lapjából indult az eredet recept, hozzánk igazítva.

Tészta: 1 db 3 lapos piskótatorta ( én sütöttem 3 db kéttojásos piskótalapot)

Krém: 1 tasak ( 6 lap) 10 g zselatin
2,5 dl tej
150 gr cukor
1 vanília rúd
4 tojás sárgája
gyümölcsök ( 2 kivi, 2 banán, 12-15 szem koktélcseresznye)
1 e.kanál citromlé
3 dl tejszín
A zselatint 0,5 dl vízben megáztatjuk. A tejet a cukorral, vaníliával felforraljuk. A tojássárgákat habosra keverjük, és rászűrjük a forró tejet, majd gőz fölött besűrítjük) Melegen belekeverjük a vízben megkeményedett zselatint, és kihűtjük. HA már valóban meghűlt belekeverjük a kemény habbá vert tejszínt. A gyümölcsöket felkockázzuk, meglocsolhatjuk a citromlével.
tortalap ( megkenjük baracklekvárral)-krém fele-gyümölcs-tortalap( baracklekváros)-krém-gyümölcs-tortalap(szintén megkent baracklekvárral). 12 órát állni hagyjuk

Díszítés: 3 dl tejszín
2 tasak vaníliás cukor
1,5 tasak habfixáló
50 g kakaós keksz
1/2 tasak zselépor
1,5 dl szőlőlé
gyümölcsök

A torta tetejét kirakjuk gyümölcsökkel. A zselatint előírás szerint cukorral gyümölcslével felforraljuk, és megkenjük vele a gyümölcsöket. Tejszínnel díszítjük, az oldalára kekszmorzsát szórunk. ( én a tejszín, habfixáló helyett növényi tejszínt használok, az biztos hogy megáll, nem folyik le napok múlva sem)

Jó étvágyat

2 megjegyzés:

  1. Szia Andi!
    Örülök, hogy itt is elkezdted. Köszi a nyelvanyós játék feldolgozását, a blogomban is bemutattam. :)
    www.jocsontok.blogspot.com

    VálaszTörlés